لیست اختراعات حسن خانزاده
اين اختراع مربوط به حوزه صنايع غذايي بوده كه عمده ترين چالش امروزه در زمينه پروبيوتيك ها جهت غني سازي مواد غذايي، كاهش شديد تعداد نهايي پروبيوتيك ها نسبت به تعداد اوليه ورودي آن مي باشد و همچنين زنده ماني آن ها در طول زمان توليد تا مصرف از جمله حين عبور از سيستم گوارشي حائز اهميت بوده كه معضل و چالش بزرگي را بوجود آورده است. در حال حاضر علاوه بر تامين مواد مغذي و نياز هاي پروتئيني، ويتاميني، كالريك و مواد معدني از جنبه هاي دارويي (پيشگيري كننده و درماني) مواد غذايي مورد توجه است. اين موضوع سبب افزايش مقبوليت و مصرف غذاهاي هدفمند كه تحت عنوان غذاهاي سلامت بخش ، غذاهاي تغذيه اي و غذاهاي هوشمند ياد مي شود، شده است. دوغ حاوي Kluyveromyces marxianus به عنوان حامل براي پروبيوتيك ها گزارش شده است. اين دوغ به دليل دارا بودن ريز مغذي ها و تركيبات سلامت بخش مانند اسيدهاي آمينه ضروري، اسيدهاي چرب غيراشباع و ضروري، اليگوساكاريدهاي پري بيوتيك، ويتامين ها و مواد معدني مي تواند به عنوان حامل مناسب براي پروبيوتيك ها باشد و زنده ماني و زنده رساني اين باكتري هاي مفيد را به بدن انسان تضمين نمايد. استفاده از پروبيوتيك ها باعث بهبود ويژگي هاي دوغ شده و خواص حسي بخصوص طعم و رنگ آن را ارتقا مي دهد. اين فرآورده مي تواند جايگاه خاصي در سبد مصرف كنندگان به ويژه ميان افراد با رژيم غذايي گياهخواري و افراد حساس به لاكتوز به خود اختصاص دهد.
موارد یافت شده: 1